Relieffvegg på Telemarks tak

Utsikten fra Gaustatoppen (1883 moh) er spektakulær når været et fint; ifølge Telemark Turistforening kan man se en sjettedel av hele Norge når værforholdene legger til rette.

Til tross for høyden over havet er ikke turen opp spesielt krevende, og man starter på med jevn stigning hele veien. Turen er særlig enkel dersom man velger å ta heisen til topps inne i fjellet; i 1954 sa NATO ja til å finansiere det som gjennom flere årtier var blant NATOs viktigste radio- og etterretningsbaser for nordterritoriene. I 2003 åpnet Forsvaret for kommersiell prøvedrift av Gaustabanen, og de senere årene har Gaustatoppen blitt mer og mer yndet blant turister. Mange velger heisen, og mange velger å gå opp til toppen.

Bygget i 1893

Bygget i 1893

I år ventes mellom 60 og 80 000 besøkende til toppen. Da Fritzøe Engros’ utsendte besøkte toppen i slutten av juni lå tåka tett og det var få besøkende, men det var ikke så farlig: vi kom for å se på Gaustatoppens siste tilskudd; det håndlagde veggpanelet

Ønsket noe spesielt å pryde kaféen med

Oljemaleriet over ble malt av Peder Blakstad i 1858Flere nyankomne kafémedarbeidere var i full gang med å lære seg turisthytta å kjenne da vi var innom. Turisthytteansvarlig Ann Kristine Karlsson gjorde sitt beste for å lære dem hvordan man lager de beste vaflene til sultne tindebestigere, samt øvrige rutiner på fjelltoppen.
Karlsson kom over Relieffvegg ved en tilfeldighet da hun var innom Carlsen Fritzøe avdeling Rjukan for å la seg inspirere:
–Jeg ønsket noe spesielt, og samtidig noe som stod i kontrast til det hvite panelet. Carlsen Fritzøe hadde utstilt flere typer nyankommet Relieffvegg, og selgeren i butikken var veldig begeistret for panelet, som jeg forstod var helt nytt i Norge. Jeg valgte varianten som heter Oxide ettersom den har et rustikk uttrykk, noe som gjør kontrasten stor til kaféen ellers, forklarer hun.
 –Vi monterte panelet for noen uker siden, og har fått gode reaksjoner på det. Veggpanelet i kaféen er nok ikke det første man legger merke til når man besøker Gaustatoppen, men mange har kommentert det; og det er klart at det bidrar til helhelsopplevelsen. Jeg er godt fornøyd med sluttresultatet, sier Karlsson fornøyd.
Hun planlegger nå å benytte en av de øvrige Relieffvegg-variantene i kaféens andre del.

Håndkløyvd og glimrende til kontrastvegger

Håndkløyvd og glimrende til kontrastvegger

Relieffvegg  gir assosiasjoner til det tradisjonelle, samtidig som det setter standarden for fremtidens estetikk. Relieffvegg har eksistert på det sentraleuropeiske markedet i noen år, og ble lansert i Norge i 2016. Veggpanelet finnes i 12 forskjellige utgaver; glatte og kløyvde, og i ulike typer tre.

 

Her kan du lese mer om Gaustatoppen.

Klikk her for å gå til produktsidene

Relieffvegg.no (inspirasjon)

Relieffvegg-brosjyre