En toppmoderne læringsarena

I august 2016 stod flunkende nye Bø skule på Nærbø klar til å ta imot spente elever.

Flaggskipprosjektet har en kapasitet på 550 elever, og en samlet pris på snaut 400 millioner kroner. Bygget er tegnet av Ola Roald AS arkitektur. Skolen har en egen avdeling spesielt utformet for å støtte barn med spesielle behov og utfordringer, og alt i den øvrige bygningsmassen bærer preg av å være nøye gjennomtenkt.

Fokus på lek og læring

Egen lekepark, store grøntområder, naturskjønn beliggenhet og topp moderne fasiliteter skal sørge for en optimal lærearena for barna.
–Det er klart jeg er stolt! Det har vært en spennende prosess, og sluttresultatet har blitt helt utrolig flott. Her har lærere og elever en topp moderne, flunkende ny arbeidsplass designet og utformet både med tanke på lek og læring, forteller rektor Ingrid Marie Særheim (bildet) entusiastisk.

–Vår største leveranse så langt

Prosjektleder Rolf Skrettingland (til høyre i bildet) i Partner Tre AS på Klepp er svært fornøyd med leveransene.
–De fleste veggflatene er kledt med finerte bjørkekryssfinerplater med ask-finert forside fra Fritzøe Engros. Platene har ulike NCS-koder ut ifra hvor de brukes. Noen av dem er malt, andre er perforert, og alt i alt har dette vært et fantastisk prosjekt som har resultert i et utrolig vakkert sluttprosjekt, forteller Skrettingland.
–Med unntak av betongen, som er levert av SV Betong, har vi levert alt; tretrapper, kledning, reisverk, innvendige takplater,  veggplater og akustikkplater, forteller han videre.
Byggeplassleder i Sola Bygg AS, Edward Skjæveland (til venstre i bildet over) er tilfreds.
–Det har vært et spennende prosjekt med mange detaljer og helheter som må passe sammen. Skolen har blitt utrolig flott og det var hyggelig å se elevene ta den i bruk nå etter byggeprosessen, sier Skjæveland fornøyd.
 
Finerte kryssfinerplater har blitt svært populært den senere tiden. Bjørk tilfører bygget et lyst og lett preg, og kryssfiner bidrar til høy slitestyrke og holdbarhet.

Her kan du lese mer om Bøybar Kryssfiner og Finert MDF.