Lekker oppgradering ved Rogaland teater

Da daglig leder Steve Øverland i Austvoll Tre & Design fikk oppdraget med å oppgradere barområdet i det ærverdige Rogaland Teater, trengte han materialer utenom det vanlige.

Daglig leder og byggmester Steve Øverland (bildet) i
Austvoll Tre & Design er en forsiktig mann, men har vanskelig for å skjule stoltheten når han viser frem den sirkulære baren i Rogaland Teater.

Arkitekttegnet bar

Baren og øvrige oppgraderinger som Austvoll Tre & Design har stått for, er tegnet av PLANK Arkitekter i Stavanger. Den sirkulære formen gjør at bartenderen når varene fra en armlengdes avstand, samtidig som at baren rommer kjøleskap, flerfoldige hyller og reoler.  Lyssettingen både inni og over bardisken og selve rommet styres herfra. Døra er kamuflert som en del av veggen, og kan smidig foldes ut når bartenderen skal inn eller ut av baren.

Spesielle materialvalg

Disken består av limtreplater i røkt eik.
–Røkt eik gir en gjennomgående mørk farge; hakk og slitasje vil knapt synes, samtidig som overflaten er veldig pen. Dette er produkter av kvalitet, og baren er bygget for å kunne stå imot i mange, mange år med regelmessig bruk, betrygger Øverland.
Fronten er montert på bøybar og baksideforsterket tynnfiner i røkt eik.

–Disse ble satt i press og limt over bøybar kryssfiner, noe som gjør den sirkulære formen mulig, forklarer han videre. Klesreoler, toaletter og den andre baren er også produsert av Austevoll.

Øker fokuset på skreddersøm

Fritzøe Engros lagerfører en solid produktbredde i det norske markedet, både overfor trebearbeidende industri og byggevareforhandlere. Da distriktssjef Ole Skott Hasund i Fritzøe Engros gikk i dialog med Austvoll om leveransen til Rogaland Teater, kunne han spille på et solid nettverk av leverandører, og bestemte han seg for å hente inn røkt eik fra to ulike leverandører:
–Én leverandør står for heltreplatene, mens en annen leverte de finerte platene. Alt sammen ble sydd sammen; overflatene matcher, kvaliteten er den samme og hele leveransen var på plass innen fire uker. Benkeplatene ankom to uker etter bestillingen, slik at møbelsnekkerne raskt kunne sette i gang med bearbeidingen, forklarer Skott Hasund.
–Mange av kundene våre tenker ikke over at vi tilbyr skreddersøm. Ett av målene til Fritzøe Engros er å både kunne tilby et markedsledende sortiment, men samtidig å kunne sette sammen små leveranser og kunne ta inn spesialprodukter og nisjeprodukter som vi vanligvis ikke lagerfører. Slike leveranser gir oss samtidig verdifull erfaring fra det internasjonale markedet, og vi ser økende interesse for spesialleveranser i Norge, sier Skott Hasund videre.