Primaflex - Tre og stein i skjønn forening

Primaflex er fibersementplater produsert for bruk både innendørs og utendørs. Platene tåler brann og vann. Samtidig er de enkle å jobbe med, de er rimelige og de tåler å bli brukt uten at de knekker eller sprekker.

For godt til å være sant? Spørsmålet har vært opp til prosjektrådgiver Ragnar Hem Løver å besvare.

Har tro på produktet

Hem Løver jobber mot entreprenører og beskrivende ledd, og har nå testet platene i flere ulike prosjekter i Norge de siste månedene:
—Det fins et par produkter på det norske markedet med egenskaper som ligner, men Primaflex kombinerer flere egenskaper og lavere pris. Disse faktorene tror vil bli tatt godt i mot ved en eventuell lansering i Norge, sier han.
Ikke noe hokus pokus
Han kan fortelle at Primaflex-platene minner mye om ordinær hardfiber. 

—Primaflex behandles, kappes og festes omtrent som vanlige hardfiberplater, men der stanser likhetene; Primaflex tåler fukt, brann og slag, og samtidig tåler de noe bøying. I fjor monterte vi plater i et fjøs i Trøndelag. Snekkeren sparte både penger og tid, og lurte på hvor han kunne kjøpe plater til et annet bygg. Slikt er gøy, og etter selv å ha testet ut platene tror jeg dette kan fungere godt i Norge. Dette vil vi ta endelig stilling til innen sommeren 2019, forteller prosjektrådgiveren. 

Mange bruksområder

Ragnar Hem Løver mener at Primaflex-platene vil utpeke seg særlig til bruk innen landbruk, som paneler i søppelskur (som i bildet over), i garasjevegger og tak, til brannsikring mellom boenheter og mer til. 

Prosjektrådgiver Ragnar Hem Løver i Fritzøe Engros AS mener at Primaflex-platens egenskaper vil fenge i Norge.