WeatherGuard har tatt Norge med storm

Salgsdirektør Tom Skaara hos byggevareleverandøren Fritzøe Engros AS sier at produsenten har vært overveldet over responsen fra det norske markedet.

 –Dette er et strålende eksempel på et produkt som passet som hånd i hanske i det norske markedet, og som norske byggmestre og snekkere virkelig har lagt sin elsk på, forklarer han.

 –WeatherGuard legges som undertak, men skiller seg fra annen konstruksjonsfinér ved at platene kan ligge utildekket i inntil 8 uker. Dermed slipper man presenninger og opphold i byggeprosessen. WeatherGuard er dermed ideelt i værutsatte Norge, legger han til.

Mange fordeler

WeatherGuard fins i tykkelser fra 12 til 40 millimeter, med not og fjær på to eller fire sider (TG2 og TG4) og fås både som hel- og halvplater. Halvplateformatet forenkler arbeidet ytterligere, spesielt når platene skal løftes rundt, og Skaara er ikke i tvil om at bruken av WeatherGuard vil bre ytterligere om seg i tiden som kommer:

 –Værprognosene fremover tilsier at WeatherGuard vil bli viktigere og viktigere. Ingen har vel råd til for mange stopp i byggeprosessen. Tiden bør heller brukes til å bygge; ikke å dekke til og vente på været skal gå over. Tid koster penger, derfor blir det viktigere og viktigere å finne de rette produkter som holder prosessen i gang, forklarer Skaara.

Lett og formstabilt

–Platene er svært formstabile, og jeg bruker å si at plata er dobbelt så sterk og halvparten så tung ettersom du kan klare deg med ei 15 millimeter WeatherGuard-plate der du ellers måtte bruke 22 millimeter OSB, som eksempel. Dette er også blant tilbakemeldingene vi får fra markedet; de som bruker WeatherGuard går ikke tilbake til andre materialer som undertak. Kort oppsummert er WeatherGuard lettere, sterkere og går raskere å legge. Med andre ord betydelig enklere å jobbe med, sier han mens han ser ut kontorvinduet. Der har ikke været helt bestemt seg for regn eller snø:

–Men det spiller egentlig ingen rolle. Nedbør er nedbør, og det er her WeatherGuard kommer inn, ler han.

De værbestandige kryssfinérplatene WeatherGuard har siden 2012 blitt lagt på mer enn 20 000 hus- og hyttetak i Norge. Dette tilsvarer mer enn 2,5 millioner kvadratmeter!