Hopp til hovedinnhold

Kraftig Accoya-vekst i Norge

Betydelig økt etterspørsel etter Accoya-trevirke gjør at byggevareleverandøren Fritzøe Engros nå har gjort en kraftig oppjustering av estimatene for 2017.
Salgsdirektør Tom Skaara viser frem tre av årets Accoya Terrasse-modeller.

Salgsdirektør Tom Skaara viser frem tre av årets Accoya Terrasse-modeller.

Accoya® er acetylbehandlet radiatafuru fra egne bærekraftige plantasjer. Trevirket er miljøvennlig fremstilt og innehar alle de viktigste miljøsertifiseringene, og skiller seg fra annet trevirke ved at produsenten stiller hele 50 års råtegaranti over bakken, og 25 år nedsenket i ferskvann eller jord.


Overrasket over hvor raskt det har gått

Salgsdirektør Ole Schei Hansen i Fritzøe Engros’ industriavdeling, som leverer byggevarer til trebearbeidende industri over hele landet, begynner etter hvert å bli godt kjent med Accoya.

–Det norske markedet er spesielt opptatt av sporbar og miljøvennlig produksjon, miljøklassifisering av bygg og estetikk, så jeg er ikke overrasket over at Accoya har blitt tatt godt i mot. Jeg er derimot overrasket over hvor raskt det har gått. Mange av kundene våre blant dør- og vindusprodusenter har allerede begynt med eller vist interesse for Accoya, og med det norske klimaet tatt i betraktning tror jeg alt ligger tilrette for betydelig økning videre, forklarer Schei Hansen.Større enn Sverige og Danmark

Fritzøe Engros må tidlig sette prognoser og til enhver tid føre en betydelig lagerbeholdning av trevirket for å sikre rask levering også til store prosjekter i Norge.

–Sammenlignet med 2016 snakker vi om en kraftig økning i volumet for 2017. Det selges betydelig mer Accoya i det norske markedet enn i Sverige og Danmark. Dette er ganske spesielt, og viser at norsk trebearbeidende industri for alvor har bitt seg merke i Accoya, sier Schei Hansen.

Flere norske dør- og vindusprodusenter har tatt i bruk Accoya som følge av suveren formstabilitet. –Langt bedre enn impregnert trevirke

Også Fritzøe Engros’ forhandleravdeling sier at Accoya vil få betydelig fokus i tiden som kommer.

–Accoya er som skapt for BREEAM-standarden, og vi har bare sett begynnelsen.  Accoya har også lenger levetid, gode miljøegenskaper og er råtebestandig i hele 50 år - Accoya overgår derfor garantiene som markedet er vant til på andre treprodukter. Dette har også byggevarehandelen bitt seg merke i, hvor flere og flere nå fokuserer på Accoya, forklarer salgsdirektør Tom Skaara.

–Vi begynte med salg av Accoya terrassebord i 2016 og utvider sortimentet for 2017-sesongen. Ut over standardsortimentet kan vi også tilby andre dimensjoner for kunder som ønsker det, men da som spesialbestilling, sier Skaara.

–Tilbakemeldingene vi får fra byggevarehandelen er udelt positive, og tester utført av en frittstående forskningsstiftelse forsterker det vi alt har erfart. Vi tror disse unike egenskapene kommer til å gjøre Accoya enda mer ettertraktet fremover, ikke minst med de endringer vi ser i vær- og klimaforhold over hele landet, legger salgsdirektøren til.


Accoya gjør seg bra til terrassebord som følge av markedsledende råtebestandighet, et pent ytre og svært lite bevegelse i treet.
Accoya gjør seg bra til terrassebord som følge av markedsledende råtebestandighet, et pent ytre og svært lite bevegelse i treet.

Klikk for å gå til produktsidene for Accoya

Her finner du Accoya terrasse