Jarenga barnehage ikledd Moso bambus kledning fra Fritzøe Engros

Jarenga barnehage i Bærum har fått en lekker og slitesterk fasade med bambus kledning fra Fritzøe Engros. Med store, flotte vinduer slippes det mye lys inn i barnehagen og på taket er det installert store solceller som produserer rundt 34.000 kWh/år.

Moso bambus kledning fra Fritzøe Engros er et vedlikeholdsvennlig alternativ til trebaserte kledningstyper og ser meget flott ut. Kledningsbordene er laget av termobehandlet bambusfiber og presset sammen under høyt trykk, som gir en unik hardhet. Kledningsbordene er satt sammen med not og fjær og montert med skjult innfesting. De går også under en brannklasse som gjør at man her ikke har behøvd og sprinkle. Barnehagen er bygd etter BREEAM-NOR Very Good metodikken, men sertifiseres ikke.

Lekkert spill

Kombinasjonen av mørkebrun bambus, betong, store glassflater og gule detaljer gir et estetisk flott og gjennomgående uttrykk. I tillegg til i ytterkledning og spiler, ser vi detaljer av bambus rundt sandkasser, støyskjermer, trappeoppgang og blomsterkasser. Arbeidet er meget pent utført og bærer tydelig preg av yrkesstolthet.

Blomsterkasser og støyskjerm i bambus

Fakta

Sted: Storengveien - Jar

Byggherre: Bærum kommune Eiendom

Totalentreprenør: Georg Andresen & Sønner

Arkitekt: Bjerg Arkitektur

Miljøtiltak: Passivhus, solceller, fossilfri byggeplass, vedlikeholdsvennlig kledning av bambus

Ferdigstillelse: Desember 2021

Bruksområder

Kledning i bambus egner seg til både store og mindre prosjekter. Med en naturlig høy brannklasse, unik holdbarhet og elegant utseende er bambus en glimrende fasadeløsning for både eneboliger, leilighetskomplekser, skoler, barnehager og næringsbygg.

Klikk her for å se våre varianter.

Teknisk info

Kan være ubehandlet
Gråner naturlig over tid
Kan festes med skjult innfesting
Naturlig brannklasse B-S1-d0

 

Vil du vite mer? Finn nærmeste forhandler her