Forescolor - en gavepakke til de kreative

Gjennomfarget MDF har tidligere vært forbeholdt arkitekter og designere. Nå legges Forescolor for salg i byggevarehandelen.

—Et kjempepotensiale

Salgsdirektør Tom Skaara (bildet) i Fritzøe Engros' forhandleravdeling tror at markedspotensialet for gjennomfarget MDF er stort, men at det vil ta tid før man ser volumer.

–Forescolor gjennomfarget MDF gir uante muligheter. Dette er både på godt og vondt; det kan være vanskelig å være kreativ når mulighetene er så store, og derfor er det veldig viktig både for byggevarehandelen og for oss som leverandør å synliggjøre noen av disse mulighetene ved å inspirere, sier han.
–Sjekk for eksempel ut #forescolor på Instagram eller søk opp "forescolor" på Google; det er vanskelig å ikke finne noe som kunne passet perfekt inn hjemme eller på hytta. 

–For alle

Skaara mener at de aller enkleste snekkerverktøyene holder i massevis for å lage de smekreste produkter. 

–Drill, sandpapir og ei sag holder i massevis. Med ferdige bordbein som kan skrus fast kan hvem som helst nå lage møbler som man tidligere kun fikk kjøpt i de mest eksklusive butikkene - eller ikke i  det hele tatt.  Med Forescolor blir du din egen designer, og sånn sett tror jeg Forescolor gir et kjempepotensiale, sier han.

—En evolusjon av MDF

Teknisk skiller Forescolor seg fra "ordinær" MDF.

—Selv kaller produsenten det for "en evolusjon av MDF", og dette oppdager man raskt når man jobber med Forescolor, sier teknisk sjef Jarle Anholt i Fritzøe Engros.  

—Samtidig har Forescolor lite  fiberreisning, noe som  gjør produktet spesielt egnet for lakkering og gir en jevn, homogen overflate. Dersom man velger å lakkere Forescolor vil det gi kraftigere farge, glans og økt slitestyrke. Gjennomfarget MDF gjør seg dermed utmerket til produksjon av møbler, listverk, dekorelementer og mye mer, forklarer Anholt. 

—Forescolor er miljøvennlig fremstilt, og har betydelig bedre motstand mot fukt enn vanlig MDF, legger han til.