WeatherGuard på toppen av Saltdalshytta

Saltdalshytta er Norges største hytteprodusent. Hyttene produseres ved fabrikken på Rusånes i Saltdal - et tradisjonrikt sted der det har vært snekkeridrift i over hundre år.

Om WeatherGuard
WeatherGuard er markedets sterkeste konstruksjonsfiner av gran. WeatherGuard tåler regn i byggeperioden (4-6 uker). 

 

Fra OSB til WeatherGuard

Rusånes Fabrikker var tidlig ute med sine elementbaserte selvbyggerhytter, og siden starten i 1979 er dette konseptet videreutviklet og forbedret til minste detalj. Siden da er det levert nærmere 4000 byggesett av Saltdalshytta, noe som innebærer en unik erfaring og kompetanse innenfor dette området.

I 2012 valgte Saltdalshytta  å bytte taktroplate fra tradisjonell 22 mm OSB til markedets sterkeste taktroplate fra Metsä Wood - 15 mm WeatherGuard TG4. Dette er en 5-lags regnavvisende kryssfiner som er godkjent for inntil 900 kg/kvm snølast - pluss torvtekking!  Platene måler 600 x 2400 mm, har not/fjær på alle kanter og monteres i "forband".  Dette bidrar til å skape en svært stiv takskive som er meget stabil.  Den lave vekten (10 kg pr. plate, ca. halvparten av vekten på OSB-plater) gjør det dessuten enklere å montere.

Hydrofobisk overflate

Produktet har en hydrofobisk overflate som er motstandsdyktig mot regn og fuktighet og reduserer fuktighetsopptaket med opptil 60 %.  Dette betyr mindre risiko for sopp og råte samt kortere uttørkingstid av konstruksjonen.

WeatherGuard platene til hytteprosjektene blir levert gjennom Julius Jakhelln i Bodø.