Accoya trevirke

Accoya har egenskaper som er unike for tradisjonelt trevirke. Accoya er ekstremt formstabil og har minimal bevegelse som forhindrer sprekkdannelse,vridning og kuving. Med Accoya trevirke kan du derfor produsere alt fra ytterdører til utemøbler eller større konstruksjoner. Prikken over i-en i Accoya er den uovertrufne råtemotstanden, som gjør Accoya spesielt godt egnet for det norske klimaet.

Accoya Color skilte med hele 50 års sopp- og råtegaranti. Ved nedsenking i ferskvann eller i jord, får du en solid 25 års garanti.

 

50 års råtegaranti

50 års råtegaranti ved bruk over jord/ferskvann og 25 år nedsenket, gjør Accoya til et unikt trevirke. TRADAs testing har vist at Accoya har en forventet levetid på hele 70 år.

Fri for miljøgifter

Accoya er 100% fri for miljøgifter. Accoya innehar en rekke miljømeringer og sertifiseringer, deriblant Svanen, FSC og PEFC.

Egnet til maling

Accoya-trevirkets høye formstabilitet gjør det spesielt godt egnet til overflatebehandling.

Forskningsbasert

Accoya er et resultat mer enn 80 års forskning. Accoya har blitt brukt som referansemodell i en rekke tretekniske studier.

Kledning i Accoya

Accoya har overlegne egenskaper ift. stabilitet og varighet sammenlignet med vanlig trevirke. Produksjonsprosessen gir mer enn 75% reduksjon i treets bevegelser. Dette gjør blant annet at overflatebehandling varer lengre på Accoya, det fører til mindre oppsprekking og trevirket varer lengre. 

Spiler og lekter i Accoya

Lekter og spiler i Accoya har utmerkede egenskaper i forhold til stabilitet og varighet sammenlignet med vanlig trevirke. Produksjonsprosessen til Accoya gir over 75% reduksjon i treets bevegelser. Lekter og spiler i Accoya gjør seg utmerket til fasade, rekkverk, terrassegulv, utemøbler, innredninger, listverk og lignende. Ubehandlet Accoya utvikler en sølvgrå overflate over tid.

Terrasse i Accoya

God formstabilitet og minimal sprekkdannelse er andre egenskaper som har gjort Accoya til et foretrukket valg blant kvalitetsbevisste forbrukere i Norge de siste årene.  Vi leverer ubehandlede Accoya terrassebord som gråner med tiden, og gjennomfargede terrassebord, for deg som ønsker et stilrent uttrykk på terrassen allerede fra dag én.