Slik tar du vare på din Fiberon kompositt terrasse i vintermånedene: En enkel guide for vedlikehold gjennom vinteren

Å ta vare på kompositt terrassen din gjennom vinteren er viktig for å bevare dens utseende og forlenge levetiden. Her er noen nyttige tips for å sikre riktig vedlikehold og unngå skader.

1. Måke kompositt terrasse:

Lett snø kan fjernes med en kost for å hindre oppsamling og unngå glatte overflater. Bruk aldri metallskuffer eller skarpe verktøy når du fjerner snø fra en terrasse i kompositt. Selv de mest motstandsdyktige bordene kan få riper eller hakk. Vi anbefaler derfor å bruke en plastskuffe for å begrense risikoen for riper. Tips! Når du fjerner snø bør du alltid skuffe parallelt med bordene, ikke vinkelrett.

2. Fjerning av is på terrassen:

Er terrassen isete og glatt anbefaler vi bruk av issmelteprodukter basert på kalsiumklorid eller veisalt. Unngå sand, da det kan skade overflaten. Velg produkter merket skånsom for betong, skifer og gress. Unngå produkter med fargestoffer for å forhindre flekker på terrassebordene.

3. Våropprydning:

Når vinteren ebber ut, kan du feie opp gjenværende issmelt og kaste det. Da slipper du å dra stoffet med deg innendørs og potensielt skade gulvene inne. Fjern gjenværende issmelt med vann og en stibustet børste for grundigere rengjøring.

4. Skyll med hageslange:

Når varmere temperaturer kommer tilbake, anbefaler vi å skylle terrassen med en hageslange for å fjerne eventuelle gjenværende rester. Ved behov kan du vaske terrassen med mild såpe. Dette gir en frisk start for vårens deilige utendørsopplevelser.

Ved å følge disse enkle trinnene kan du sikre at terrassen din forblir like vakker, sesong etter sesong!