Om Fritzøe Engros

Norges ledende leverandør til byggevarehandel og industri.

I Hammerdalen, der Farriselven renner ned mot havet, fantes det sagbruk allerede på 1300-tallet.

Dette var starten på en nå over 600 år gammel industrihistorie. Der man før kjørte planker ut med hest og kjerre, eller slepte dem avgårde med rå muskelkraft, ruller det i dag ut 3000 trailere i året med de beste produktene fra hele verden som trevareindustrien har å by på.

Fritzøe Engros AS fører i dag Norges bredeste utvalg trebaserte plateprodukter, heltregulv, terrasse og kvalitetstrelast, og betjener to markeder; forhandlermarkedet på den ene siden og industri på den andre.

Med over 60.000m3 lagerkapasitet i Larvik og Åndalsnes betjener Fritzøe Engros AS hele Norge.

Med fokus på ansvarlighet

Gjennom flere år har Fritzøe Engros jobbet planmessig og målrettet for å ivareta etikk og sporbarhet i hele varekjeden.

Fritzøe Engros er regelmessig i dialog med norske myndigheter, nasjonale og internasjonale sertifiseringsorganer og øvrige næringsaktører. Fritzøe Engros har som mål å være det naturlige leverandørvalget for kunder i trebearbeidende industri og byggevarehandel som setter høye krav til miljø- og bærekraftaspekter ved produkter.

Fritzøe Engros er Miljøfyrtårn-sertifisert, FSC®-sertifisert, PEFC-sertifisert, forholder seg til EUs tømmerforordning (EUTR) samt FN- og ILO-konvensjonenes rammer. 

Fritzøe Engros i dag

Til sammen er vi 80 ansatte som daglig har fokus på å innfri kundenes forventninger.

 Med et effektivt lagerareal på ca. 60.000 m3 og forutsigbare logistikkløsninger garanterer vi en meget høy servicegrad. Vår produktkunnskap gjør at vi sammen med våre kunder finner gode løsninger.

Sammen med CEOS AB, Ljungberg Fritzøe & DLH utgjør Fritzøe Engros en skandinavisk gruppering som eies av Treschow Fritzøe. Grupperingens totalomsetning var ca. 3,2 mrd. i 2020. 

According to Bisnode, Fritzøe Engros AS scores a maximum AAA Credtit Worthiness Ranking, "showing a strong financial structure and no significant registered payment remarks associated with the entity".