Bygde båt i MDF

MDF er ikke akkurat kjent for vannfasthet eller råtemotstand. For noen år siden oppdaget kloke hoder at man kunne dra nytte av Accoya-spon i produksjon av MDF.

Sommeren 2017 bygde AOK-snekker Øivind Fjeldstad i AoK i Larvik en båt av MEDITE Tricoya Extreme. Prosessen ble filmet i 360° for visning med VR-briller under Bygg Reis Deg

Om Tricoya:
Medite Tricoya Extreme MDF er perfekt for kreative håndverkere. Det kan enkelt sages, freses og bearbeides, og passer utmerket til fasadekledning, vindus- og dørkomponenter, utemøbler, utekjøkken, mønekors, utskjæringer og mye, mye mer.

Et suverent materiale

Fjeldstad er avdelingsleder i AOK, som sysselsetter mennesker som av ulike årsaker faller utenfor arbeidslivet. Gjennom flere år har han benyttet Tricoya Extreme MDF til produksjon av blomsterkasser, møbler, fuglehus og mer til. Han får ikke fullrost materialet nok:

— Det er som å jobbe med vanlig MDF, men der stopper ulikhetene. Tricoya kan senkes brukes ubehandlet utendørs, eller det kan til og med senkes i vann eller jord. Til blomsterkasser, utendørsmøbler, skilt og utskjæringer er det utrolig praktisk, sier den erfarne snekkeren.

Flyter fortsatt

Han syns Tricoya-båten var et morsomt eksperiment;

—Jeg tror nok ikke det kommer til å bli masseproduksjon av båtskrog i Tricoya, men det var ordentlig gøy å gjøre noe helt annerledes, sier han.