EasyBoard skyter fart

—Vi trodde jo at 2018 var det året da EASYBoard tok av, men i løpet av årets to første måneder har vi nå solgt seks ganger volumet vi hadde på samme tid i fjor, sier salgsdirektør Tom Skaara i Fritzøe Engros sin forhandleravdeling.

Skaara sier at etterspørselen fortsatt er «helt vanvittig og fortsatt sterkt økende». 

—Normalt for bransjen så tar nye produkter lang tid på å etablere.  Med EASYBoard er vi langt utenfor normalen - på en positiv måte, sier han entusiastisk.  

—Dette er veldig gøy og vi bruker mye tid på å sikre nok varer. Dessverre har vi ikke helt klart å bygge det lagervolumet vi normalt skulle hatt. Vi har rett og slett blitt tatt litt på senga av etterspørselen fra proffmarkedet, sier Skaara. 

—Et kjekt format med riktige godkjenninger

EASYBoard av gran har not og fjær på fire sider og det spesiele platemålet 2415x300mm. Platene fins i 12, 15 og 18mm tykkelse. EASYBoard er en konstruksjonskryssfiner med dokumentasjon som tilfredsstiller TEK17-kravene og BVN-blad 32.110 (bindingsverk i våtrom).

—Det at EASYBoard kan gå rett inn i BREEAM-bygg med all nødvendig dokumentasjon og at platemålet gir utførende et hendig, effektivt og solid produkt, har bidratt til suksessen så langt, sier han og legger til: 

—I tillegg jobber vi med et prosjekt der EASYBoard kombineres med andre produktnyheter fra sterke aktører i byggebransjen.  Her er tanken at EASYBoard vil inngå i en totalløsning som smått vil revolusjonere måten å bygge på, gjennom forenking og effektivisering i hele byggeprosessen, sier Skaara. 

Han ønsker ikke å gå nærmere i detalj foreløpig, men sier at konseptet vil offentliggjøres så snart de siste tekniske detaljene faller på plass. 

—Svært tidsbesparende

EASYBoard har mange bruksområder. Dette har ført til at mange tømrere raskt har tatt produktet til seg:

—Der man tidligere har brukt rupanel, kryssfiner eller OSB kan man nå bruke ei enkelt plate som attpåtil kommer med not og fjær på alle fire sider. Det spiller ingen rolle hvilken vei EASYBoard legges da det ikke er noen for- eller bakside.  Platene behøver heller ikke skjøtes på stendere. Dette gjør at jobben går raskt unna, og ikke minst gir det lite svinn. Tid og svinn er penger, og det er her EASYBoard kommer inn, sier Skaara. 

Bedre lagerbeholdning nærmere sommeren

Som landets største lagerførende leverandør av trebaserte plateprodukter til byggevarehandelen, så skal også EASYBoard være et produkt for omgående levering.

—Vi jobber derfor med å øke kapasiteten hos produsenten, og planen er at vi i løpet av andre kvartal skal få opp volumene slik at vi sikrer tilgang på produktet for alle våre kunder. Frem til dette er på plass ber jeg alle kunder som ønsker å være med om å legge inn sine ordrer, så skal vi levere så fort vi bare kan, sier Skaara.

Han minner om at Fritzøe Engros høsten 2018 introduserte EASYBoard av radiata-furu, da kun i 15mm. 

—Denne varianten klassifiseres ikke som konstruksjonsfiner og kan ikke brukes i BREEAM-bygg, men er også meget formstabil, har not og fjær på fire sider, samme platemål og fungerer utmerket til prosjekter der krav til dokumentasjon ikke er det samme. EASYBoard av radiata-furu har tatt unna for noe av trykket, og også her har vi måttet øke produksjonstakten betydelig for å sikre lagervolum og holde det høye servicenivået vi ønsker overfor våre kunder, avslutter salgsdirektøren.