Et stort marked for Corian

Corian har eksistert i en mannsalder, og er et velrenommert, internasjonalt merkenavn hos interiørarkitekter, arkitekter og møbelsnekkere. Corian har også et godt fotfeste i Norge, men distribusjonen og tilgjengeligheten har ikke vært god nok - inntil Fritzøe Engros overtok det nasjonale distribusjonsansvaret fra tidlig 2018.

I 2018 begynte Fritzøe Engros AS å selge Corian®, et komposittmateriale som enkelt lar seg bøye, formgi og sammenføye uten synlige skjøter.

Kan bearbeides med ordinære verktøy

Alle som jobber i Fritzøe Engros' industriavdeling har nå vært på kurs for å lære hvordan  Corian bearbeides. Alle har bred kunnskap om bearbeiding av tre og plateprodukter, og de var dermed en lettelse for de fleste da de fant velkjente verktøy på kurspulten.

Dersom man skal jobbe mye med Corian er det greit å kjøpe fres, sagblader og pusseutstyr som er beregnet for Corian. Selv har jeg vanligvis brukt ordinære freseverktøy beregnet for tre. Det fungerer, men verktøyene slites raskere. Uansett; Corian er et produkt som bør formes av snekkerverksteder, ikke ukyndige. Med den riktige kunnskapen gir Corian nærmest uante muligheter, sier distriktssjef Andreas Vartdal (bildet). 

Vartdal er den i Fritzøe Engros med lengst erfaring på komposittmaterialer, og han er svært glad for at Fritzøe Engros nå samarbeider med Corian:

–Det er ikke uten grunn at Corian er markedsleder. Produktet har eksistert og gjennomgått justeringer til perfeksjon siden 60-tallet. Dersom du får et hakk i en stein- eller treplate er det vanskelig om ikke umulig å skjule skaden. Med Corian kan skaden i de fleste tilfeller repareres veldig enkelt, forklarer Vartdal. 

–Enorme bruksmuligheter

Corian fins som plater i mer enn hundre ulike overflater og farger. Noen av overflatene ser ut som betong, andre ser ut som porselen, mens andre har mer nøytrale overlater hvor sluttresultatet helt og holdent er opp til formgiveren. 

–Corian kan sammenføyes uten synlige skjøter, og fås med ferdigproduserte vasker i samme materiale for bad og kjøkken. Eventuelt kan en velge å lage sin egen. Mange resepsjonsdisker rundt i Norge er bygget i Corian, og ettersom materialet er porefritt er det flere og flere sykehus som av hygieneårsaker bruker Corian i operasjonssaler. Andre bruker det til bygningsfasade eller utemøbler. Bruksmulighetene er rett og slett enorme, sier Vartdal.

Corian kan ofte sees i elegante innredninger, resepsjoner eller påkostede hjem, og gir uante muligheter i forhold til form, fasong og design. Samtidig er Corian hygienisk og dermed velegnet til bruk i alt fra kjøkken og bad til sterile sykehusmiljøer. Med Fritzøe Engros AS som distributør til det norske markedet blir tilgjengeligheten bedre. 

Øker tilgjengeligheten i det norske markedet

Fritzøe Engros’ avtale med Corian vil føre til økt tilgjengelighet både på plater, lim og vasker, men óg på opplæring i bruk av Corian, samt på teknisk informasjon og dokumentasjon.

–Vi ser stor interesse for kurs hos snekkerverksteder og arkitekter. Det er nok mange som har ventet på bedre tilgjengelighet både på selve produktet, men óg på mer kunnskap om Corian i Norge. Dette blir rett og slett utrolig spennende, og jeg gleder med til å se hva kundene våre begynner å produsere fremover, avslutter Vartdal. 

Fritzøe Engros lagerfører de vanligste Corian-variantene i Norge, andre lagerføres hos søsterselskapet CEOS i Sverige for rask levering.