Fritzøe Engros er stolt sponsor av årets skole-NM

Det er full aktivitet i lokalene under årets skole-NM, og Fritzøe er stolt sponsor av materialene som gjør det mulig. Vi har tatt turen for å følge konkurransen og er mektig imponert over innsatsen fra deltakerne.

Skole-NM i snekkerfaget er en nasjonal yrkeskonkurranse der deltakerne er vinnerne av fylkesmesterskapet i sitt fag. Konkurransen avholdes på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik 12. og 13. april. Avdelingsleder Jan Christiansen ved Thor Heyerdahl videregående skole forteller om en fantastisk start på årets skole-NM.

Vi er svært fornøyde med engasjementet rundt årets arrangement, og vi mener dette er et resultat av godt samarbeid mellom sentrale aktører i bransjen. Vi har med oss 8 skoler som konkurrerer i mesterskapet, så det er veldig spennende. Kronprinsen stod for selve åpningen av arrangementet, og det betyr mye for trevarebransjen at han bruker nettopp denne arenaen for å belyse viktigheten av håndverksfaget, sier Jan Christiansen. 

Deltagerne skal bygge hvert sitt skap og blir vurdert ut ifra en rekke faktorer som går på utførelse. Her ser dommerne blant annet på kvalitet, målenøyaktighet, før og etter sammenføying, knekte kanter, treretning, rett og vrangside og finnish.
 

Fritzøe Engros AS har vært en ledende leverandør til trevaremarkedet i Norge i mange år, og har forsynt årets skole-NM med alt av materialer. 

Som leverandør er det viktig for oss å bearbeide og følge opp våre fremtidige kunder, sier Bent Nygård i Fritzøe Engros. Vi er opptatt av å sette fokus på håndverksfagene, og dette er noe vi aktivt jobber med og støtter, sier han.

Jan Christiansen poengterer at det er et generasjonsskifte i snekkerbransjen, og at med nye arbeidsmetoder følger med nytt utstyr og moderne teknologi.

Disse ungdommene har verdifull kunnskap og ferdigheter som Norge vil ha stort behov for i årene fremover, sier Jan Christiansen. Vi er derfor glade for å kunne være med på å påvirke, engasjere og lære ungdommen. Flinke håndverkere er noe vi alltid kommer til å trenge, avslutter han.