Fritzøe Engros lanserer WeatherXO på det norske markedet

Nyheten «WeatherXO» er markedets sterkeste konstruksjonsfiner, designet for å tåle det norske klimaet. Hvis ruskeværet først kommer, slipper man å lete frem presenninger. Lav egenvekt, kombinert med det praktiske halvformatet (TG2), gjør håndteringen enda enklere!

Lars Andersen, kategorisjef for plater i Fritzøe Engros AS, uttrykker stor tillit til produktet, og beskriver det som et glimrende hjelpemiddel for håndverkere.

WeatherXO brukes som blant annet undertak, men skiller seg ut ved at platene kan ligge utildekket i opptil 7 uker. Platene er beskyttet med hydrofobisk belegg på alle sider, også i not og fjær systemet. Det gjør at man unngår unødvendige forsinkelser i byggeprosessen dersom nedbøren først kommer, sier Andersen.

Andersen forklarer videre at WeatherXO har en forbedret kvalitet på forsiden som gir en overflate uten åpne defekter. Dette gjør at det er mindre sannsynlighet for vannintrengning ned i finerlagene. XO har i tillegg lim av typen Biobond, som er mer skånsom mot miljøet, og som ikke går på bekostning av kvaliteten.

Markedets sterkeste: Platene er lette og formstabile, og er dobbelt så sterke sammenlignet med tradisjonelle OSB-plater. For eksempel kan en 15 millimeter WeatherXO-plate erstatte en 22 millimeter OSB-plate, sier Andersen.

Hva betyr WeatherXO?

Med XO (Extra Ordinary) refererer vi til platenes ekstraordinære egenskaper som gjør WeatherXO til markedets sterkeste konstruksjonsfiner.

Raskere montering med WeatherXO

Andersen fremhever betydningen av å velge produkter som ikke bare oppfyller, men også forsterker effektiv ressursbruk.

Effektiviteten forsterkes ytterligere av platenes design med lav vekt og midtstilt not og fjær, som gjør at den kan legges på begge sider. Dermed går monteringen raskere og man minimerer kapp/svinn ved for eksempel gradrenner, sier han.

Dimensjoner


Produktet er tilgjengelig i tykkelser fra 12 til 40 millimeter, med not og fjær på to eller fire sider (TG2 og TG4), og tilbys som hel- eller halvplater. Halvplateformatet forenkler håndteringen, spesielt under løfting.

Derfor skal du velge WeatherXO til ditt neste prosjekt

  • Særdeles god styrke
  • Vannavvisende overflate, kan stå 7 uker utildekket
  • Raskere montering
  • Forbedret fremside i kvalitet G uten åpne defekter
  • Limt med et miljøvennlig lim
  • M1 sertifisert