Innredning med bambus gir en naturlig og varm atmosfære

Da Elin og Steinar Andersen skulle totalrenovere boligen sin fra 1987 fikk bambus en sentral rolle i boligens nye indre. Resultatet er naturlig vakkert.

I nesten alle rom har Steinar og de dyktige tømrerne fra Byggmester Svein Adolfsen lagt bambus parkett med spesialkappede lister. Hestnæs Trappefabrikk har produsert trapp, benkeplate og stuebord i samme bambus materiale for en mer helhetlig effekt. I stuen er det montert en spilevegg av rustfritt stål med bambus elementer, hvor de samme spilene går igjen i trappen. Boligen er rik på detaljer som harmonerer og som fremhever hjemmet.

Ønsket å gå sine egne veier

—Jeg foretrekker å gå mine egne veier når det gjelder interiør og design, forklarer Steinar. Vi ønsket oss noe mer unikt enn tradisjonell eikeparkett og valget falt etter hvert på Moso bambus parkett fra Fritzøe Engros. Sammen med Hestnæs Trappefabrikk kom vi frem til gode løsninger som fungerer godt sammen. Jeg har et godt øye for detaljer, så her er ingenting er overlatt til tilfeldighetene, sier han.

Moso bambus parkett fra Fritzøe Engros er et slitesterkt og godt alternativ til tradisjonell parkett. Den er laget av bambusfiber som er termobehandlet og presset under høyt trykk. Resultatet er et holdbart materiale som er mer motstandsdyktig mot flekker og slitasje. 

—  Med både hund og to aktive barnebarn er det viktig at parketten, benkeplaten og bordplaten tåler «bruk» påpeker Steinar. Her har materialet levd opp til forventingene våre, i tillegg til at parketten er svært behagelig å gå på, legger han til.

Vedlikehold

Møbelplatene kommer ubehandlet og må tilpasses, pusses og behandles. Til dette prosjektet har huseier brukt tre strøk av Osmo sin TopOil, mellom sliping og polering til slutt. 

Tips!

Lakkerte overflater skal ikke vedlikeholdes, med mindre man får en skade i lakken. Parketten kan utbedres etter normalt 20 år, dersom lakken er slitt. Da sliper man ned hele gulvet og lakkerer på nytt. Denne parketten er lakkert matt, så dersom man ønsker å beholde den matte finishen i lakken er det viktig at man ikke boner eller polerer overflaten.  


Produktliste

Parkett: Supreme koprimert Caramel (lakket). Fargen er naturlig lys i råmaterialet og den naturlige karamell-fargen oppnås i produksjonsfasen. Det er ikke tilsatt noen farge.
Listverk: Komprimert Caramel
Trappenese: Komprimert Caramel
Møbelplate: 38mm komprimert caramel 5 lag, ubehandlet og 20mm komprimert caramel 3 lags, ubehandlet.
Trappen og bordet er produsert av Hestnæs Trappefabrikk AS og laget av møbelplatene.