Jarenga Barnehage

Jarenga barnehage i Bærum har fått en lekker og slitesterk fasade med bambus kledning fra Fritzøe Engros. Med store, flotte vinduer slippes det mye lys inn i barnehagen og på taket er det installert store solceller som produserer rundt 34.000 kWh/år.

Prosjekt detaljer

Sted: Storengveien - Jar
Byggherre: Bærum kommune Eiendom
Totalentreprenør: Georg Andresen & Sønner
Arkitekt: Bjerg Arkitektur
Miljøtiltak: Passivhus, solceller, fossilfri byggeplass, vedlikeholdsvennlig kledning av bambus
Ferdigstillelse: Desember 2021

Moso bambus kledning

Moso bambus kledning fra Fritzøe Engros er et vedlikeholdsvennlig alternativ til trebaserte kledningstyper og ser meget flott ut. Kledningsbordene er laget av termobehandlet bambusfiber og presset sammen under høyt trykk, som gir en unik hardhet. Kledningsbordene er satt sammen med not og fjær og montert med skjult innfesting. De går også under en brannklasse som gjør at man her ikke har behøvd og sprinkle. Barnehagen er bygd etter BREEAM-NOR Very Good metodikken, men sertifiseres ikke.

Samspill

Kombinasjonen av mørkebrun bambus, betong, store glassflater og gule detaljer gir et estetisk flott uttrykk. I tillegg til i ytterkledning og spiler, ser vi detaljer av bambus rundt sandkasser, støyskjermer, trappeoppgang og blomsterkasser. Arbeidet er meget pent utført og bærer tydelig preg av yrkesstolthet.