Kerto

For bærende konstruksjoner

Kerto LVL

Treets fordeler. Styrken til kompositt.

Kerto er skrellet finer av nåletre limt sammen som en konstruksjonsplate. Platen er formattert til riktig lengde og kappet opp til bjelker. Kerto LVL (Laminated Veneer Lumber, LVL) brukes i alle typer byggeprosjekter, fra nye bygninger til rehabilitering.

Kerto er utrolig sterkt og dimensjonsstabilt, og hverken bøyer eller vrir seg.

Et gjenvinnbart byggemateriale

Trevirke er fornybart og resurkulerbart. Råmaterialet kommer fra de bærekraftig forvaltede og PEFC-sertifiserte skogene som tilhører Metsä-gruppens finske skogseiermedlemmer. Dette sikrer sporbarhet i varekjeden.​

Produksjonen av treprodukter forbruker lite energi og resulterer i lave karbondioksidutslipp og andre utslipp. I tillegg fungerer trekonstruksjoner som karbonlager. Produksjonen er hovedsaklig basert på fornybar energi. Selve energi- og materialeffektiviteten i produksjonsprosessene forbedres kontinuerlig.

Kerto-S gir lange spenn

Et av de fremste kjennetegnene til Kerto-S er at fibrene går på langs gjennom alle lagene. Det ferdige panelet kappes og kuttes på langs i henhold til bestillingen. Kerto-S leveres vanligvis som rette bjelker, men det kan også kappes og formes spesielt etter behov.

Kerto-S kombinerer utmerket teknisk ytelse med brukervennlighet. De viktigste egenskapene omfatter styrke, nøyaktige dimensjoner og stabilitet. Det er det ideelle valget for bjelker når lange spenn og minimalt avvik er påkrevd.

Kerto-S-bjelker er egnet for alle takformer og fungerer også godt som tverrbjelker og overgurter, i avstivede konstruksjoner og rammer. Kerto-S brukes også mye i produksjon av prefabrikerte komponenter.

Den lave vekten til Kerto er en stor fordel ved reparasjons- og oppussingsarbeid. Oppføring og installasjon kan utføres av montører uten tungt løftemaskineri, selv der det er begrenset plass. Kerto-S kan males eller lakkes for å gli inn i resten av arkitekturen..

Kerto-Q stabiliserer konstruksjoner

Kerto-Q er et bærende, støttende og dimensjonalt stabilt panel som kan brukes i de mest krevende konstruksjonene. Kerto-Q kan brukes i Kerto-Ripa-elementer som gir mulighet for stive gulv- og takkonstruksjoner av høy kvalitet. Elementene kan utstyres med hull for klimaanleggutstyr, og bæreevnen reduseres ikke vesentlig.

Kerto-Q er kryssbundet Kerto. Dette betyr at en femtedel av finerlagene er limt på tvers. Denne strukturen forbedrer den laterale bøyestyrken og -stivheten til panelet og øker dermed skjærfastheten når det brukes som bjelke. Med kryssbundet finer er det en vesentlig reduksjon i fuktighetsavhengige variasjoner over bredden på panelet.

Kerto-Q leveres i samme størrelser og lengder som Kerto-S, bortsett fra at maksimumstykkelsen er 69 mm.

Kerto-Q med full lengde er et populært materiale i gulv og veggpaneler fordi det stabiliserer hele konstruksjonen, og riktig valg av tykkelse gir god brannmotstand. Kerto-Q-paneler verdsettes også for den naturlige skjønnheten. Kerto-Q gir en funksjonell løsning i konstruksjonsdeler, spesielt når en høy skjærfasthet er ett av kravene. Som alle Kerto-produkter er Kerto-Q kjent for styrke, retthet og dimensjonal stabilitet.

Kerto-Q er tilgjengelig i de samme standardbreddene som Kerto-S. I tillegg er bredder på 900, 1200, 1800 og 2500 mm tilgjengelige. Tykkelsesområdet er 21–69 mm i trinn på 6 mm.

Kerto QP Høy og stiv takbjelke

Kerto-QP er en målstabil takbjelke som kan brukes i takkonstruks- joner på nye bygninger og reparasjoner. Kerto-QP-bjelken gir mulighet for romslige værelser og reduserer behovet for støtter.

Strukturen til Kerto-QP-bjelken er unik: smal og høy, men stiv. Bjelken kan produseres høyere enn den tradisjonelle Kerto-S-bjelken, men smalere enn Kerto-S, og det gjør den mer kostnadseffektiv for konstruktøren. Stivheten til de krysslagte finérplatene reduserer eventuell svelling forårsaket av fuktighet under byggeperioden til et minimum.

Produktet er CE-merket og har en erklæring fra det finske kontroll- organet for teknisk forskning, VTT (VTT-S-05156-11).

Kerto-T for veggstolper

Kerto-T er akkurat som Kerto-S, men er laget av lettere finér. Rettheten og den dimensjonale stabiliteten er også sammenlignbar med Kerto-S. Det gjør den ideell for stolper som skal brukes som bærende og ikke-bærende konstruksjoner i innvendige og utvendige vegger.

Med Kerto-T er det enkelt å bygge høye vegger som du kan stole på vil holde seg rette. Kerto-T kan brukes med alle platematerialer som kan festes enkelt uten spesialverktøy.

Kerto for industri

På grunn av styrken, rettheten og den utrolige mål- stabiliteten er Kerto et utmerket materiale til bruk i en lang rekke industribruksområder. Kerto kan også leveres med ytterfinér i bjørk for en finere finish der bjelkene og stolpene blir synlig, f.eks. på mesaniner.