OSB på det norske markedet

Så tidlig som i 1994 ble OSB for første gang tatt inn på det Norske markedet. Daværende salgssjef i Fritzøe Engros fikk øye på produktet under en messe og mente det kunne være et bra produkt for Norge. Fritzøe Engros besluttet deretter å importere en bil som en test og resten er historie..

Den første bilen

I 1994 tok Byggmakker Høvellast, som første kunde, et helt lass med OSB. Den første bilen ble tatt inn fra Norbord i Inverness, Skottland. Med stor suksess siden den gang, har OSB bidratt til å bygge landet vårt de siste tiårene.

Siden lanseringen har Fritzøe Engros solgt OSB i det norske markedet for 1.7 MRD, sier innkjøps- og logistikkdirektør i Fritzøe Engros, Tom Enge Eliassen. Toppåret var i 2018 da det ble importert mer enn 100.000m3 totalt til Norge, noe som tilsvarer ca 2500 trailerlass per år og 11 biler hver arbeidsdag. Den første bilen ble tatt inn fra leverandør Norbord, en leverandør vi fortsatt jobber tett sammen med. Det i seg selv er en god og uvanlig historie, sier han.

Innkjøps- og logistikk direktør i Fritzøe Engros, Tom Enge Eliassen.

OSB er et populært byggemateriale

OSB brukes hovedsakelig i konstruksjoner, der de vanligste bruksområdene er tak, vegg og gulv, men kan også sees i innredninger der man ønsker å fremheve platenes «rå» utseende. Innkjøps- og logistikk direktør Tom Enge Eliassen mener kombinasjonen av suksessfaktorene pris og kvalitet har bidratt til at OSB i dag er et av det mest attraktive plateproduktet på markedet.

Siden introduksjonen har OSB blitt det mest ettertraktede plateproduktene på markedet. Den høye interessen for produktet skyldes blant annet de mange gode egenskapene som lav vekt, brukervennlighet, bruksområder og selvfølgelig pris, påpeker Eliassen.

Nå kommer OSB i nye formater

I løpet av senhøsten 2022 lanserer Fritzøe Engros OSB3 EasyBoard og OSB3 FastBoard. Disse platene innehar de samme gode egenskapene som tradisjonelle OSB plater, bare i et mindre og mer anvendelig format. De nye formatene er tilpasset morgendagens marked med krav til mer effektive løsninger og mindre materialsvinn.

Siden lanseringen av EasyBoard og FastbBoard i 2018, har Fritzøe Engros hatt stor suksess med de geniale platemålene. De har gitt proffen en enklere hverdag og bidratt til å forenkle prosjekter i trange rom, på bad, kjøkken, loft, boder og i kjellere, sier salgsdirektør i Fritzøe Engros Tom Skaara. Vi ser at det er rom for et tilsvarende produkt i andre materialer, men med samme egenskaper der de byggetekniske kravene ikke er like høye til skrufasthet, avstivning med mer. Det er her OSB kommer inn, sier han.

Fullskala sortiment på OSB plater

Fritzøe Engros fører nå hele bredden, fra de tradisjonelle dimensjonene 2400x1200mm og 2400x0600mm til 2410x310mm og 1210mm x 310mm. Med de nye formatene er Fritzøe Engros med på å tilrettelegge for at forbrukerne ikke trenger å kjøpe mer materialer enn nødvendig. Ved å tilby et full skala sortiment ute i butikk kan kunden enkelt plukke med seg det man trenger av materiell, uten å sitte igjen med masse unødvendig kapp og svinn.