Raskere med EasyBoard

Byggmester Trulsen AS i Larvik har et solid rykte i nærområdet, og tester gjerne ut nyvinninger i faget når det er hensiktsmessig.

Derfor lot vi snekker Jakob få prøve seg på EasyBoard konstruksjonsfiner. For å sette den erfarne tømreren på prøve fikk han ingen informasjon om platene. 

EASYBoard egner seg meget godt til bærende konstruksjon er i vegger og undertak og er ideell til bruk bak gips i våtrom. Plateformatet og not og fjær 4 sider gir mindre svinn da man kan skjøte mellom stendere.

Praktisk platemål

–Disse platene er veldig lette! Dette må være utrolig praktisk i trange rom, kommenterte snekkeren da han løftet de første platene av tilhengeren. Han tok like gjerne med seg fem plater på skuldra, gikk inn døra og klatret opp stigen. Platene måler 2410x310mm og veier bare 4,1kg (12mm). Det hendige platemålet gjør at EasyBoard kan legges uten å måtte splittes i rom med takhøyde 240.

–Jobben går mye raskere

Jakob skulle legge platene som bakvegg på et kjøkken til en enebolig i Stavern. På grunn av kjøkkenskapenes tyngde var det nødvendig med en solid bakvegg med spesielt høy uttrekksverdi:

–Dette er plankekjøring. En virkelig stor fordel jeg nå ser med EasyBoard kontra vanlig kryssfiner eller spon, er at man ikke trenger å treffe stenderne. EasyBoard-platene har not og fjær på fire sider, og de kan nesten legges som parkett. Dermed kommer jeg nesten ikke til å ha noe kapp når jeg er ferdig. Jeg ser allerede nå at jobben går mye raskere enn med vanlig konstruksjonsfiner, kommenterte Jakob etter å ha jobbet med veggen i en drøy time. 

Mye tilpasning

Dette kjøkkenet krevde spesielt mange tilpassinger og hull til avløp, en slisse til flere gulvvarmekretser, vanntilførsler og en haug koblingsbokser. Også i forhold til dette mente snekkeren at EasyBoard-platene var spesielt praktiske:

–Det er enklere å løfte dem opp, ta mål og markere hvor jeg skal ta hull. Her sparer jeg mye tid, kommenterte han. Til å kappe platene på langsiden brukte han kapp- og gjærsaga som allerede stod i rommet.

–Økt effektivitet

Etter drøyt 3 timer er han ferdig med hele veggen. 

–Med alle disse tilpassingene har jeg spart mye tid fremfor spon eller vanlig kryssfiner. Det er liten tvil om at EasyBoard er et produkt øker effektiviteten, kommenterer den erfarne tømreren.