WeatherXO – kan jobbe som planlagt

Vi møter Reis Bygg som er godt i gang med å rehabilitere et gammelt teglsteins bryggerhus i Larvik. Til prosjektet har vi levert WeatherXO, en konstruksjonsfiner designet for å tåle tøffe værforhold.

Da vi møtte Elias Andersen og Jim Andre Halvorsen viste været seg fra sitt mest karakteristiske vis: skiftende mellom regnbyger og solgløtt.

Når vi jobber med WeatherXO trenger vi ikke å ta hensyn til været. Vi sparer mye tid på å slippe å dekke til. Det at platene kan brukes begge veier er også en stor fordel, ved for eksempel kutting av gradrenner, sier Elias.

Den lave egenvekten og det praktiske halvformatet gjør håndteringen mye enklere sammenlignet med helformatlpater, påpeker Jim Andre.

Markedets sterkeste

Platene er lette og formstabile, og er dobbelt så sterke sammenlignet med tradisjonelle OSB-plater. For eksempel kan en 15 millimeter WeatherXO-plate erstatte en 22 millimeter OSB-plate.

Ekstraordinære egenskaper

Tradisjonelle undertak bør ikke utsettes for mye nedbør. Hvis regnet kommer uanmeldt må man frem med presenninger. WeatherXO gjør seg utmerket som undertak, men skiller seg ut ved at platene kan ligge utildekket i opptil 7 uker. Platene er beskyttet med hydrofobisk belegg på alle sider, også i not og fjær systemet. Det gjør at man unngår unødvendige forsinkelser i byggeprosessen dersom nedbøren først kommer.

Derfor skal du velge WeatherXO til ditt neste prosjekt

  • Særdeles god styrke
  • Hydrofobisk behandlet, kan stå opptil 7 uker utildekket
  • Raskere montering
  • Forbedret fremside i kvalitet G uten åpne defekter
  • Limt med et miljøvennlig lim
  • M1 sertifisert

Dimensjoner

​WeatherXO er tilgjengelig i tykkelser fra 12 til 40 millimeter, med not og fjær på to eller fire sider (TG2 og TG4), og tilbys som hel- eller halvplater. Halvplateformatet forenkler håndteringen, spesielt under løfting.