Komplett med Moso bambus terrasse

Vi nordmenn tilbringer mye tid på terrassene våre. Med årstider og vær som sliter på materialer installert utendørs, kan det være gunstig å investere i en terrasse som behøver minimalt med vedlikehold og som holder seg fin, år etter år. Da ekteparet Bull-Storli fra Nøtterøy skulle investere i en ny terrasse ble ingenting overlatt til tilfeldighetene. Ekteparet ønsket seg noe unikt og valget falt etter hvert på en Moso bambus terrasse fra Fritzøe Engros.

Moso bambus terrasse er et godt alternativ til tradisjonell terrasse og tropisk tømmer. Med sitt naturlige og vakre utseende har ekteparet fått en terrasse som virkelig er med på å fremheve hjemmet.

- Vi vurderte både trykkimpregnert, eksotiske tresorter og kompositt, men valgte bambus. Det er et miljøvennlig produkt som ser meget pent ut, samtidig er det veldig holdbart og krever lite vedlikehold. Bambus gir også en annen følelse når du går på det, sier Sigbjørn Storli.

Terrassen har i dag en gylden farge, men vil gråne over tid uten behandling. Dersom man ønsker å opprettholde fargen kan man påføre et strøk med vedlikeholdsolje. Terrassen vaskes med egen Moso børste.

- Lett å jobbe med

Arne Georg Rønning, fra tømrerfirmaet Hagestuegutta AS, syns materialet var godt å jobbe med, i tillegg til at bambus oppleves som heltre. Tømrerfirmaet bistod ekteparet med flere kreative løsninger under prosessen, som blant annet forhøyningen med solsenger og at vinklene på terrassen stod i stil med vinkelen på huset. 

Terrassebordene er tilrettelagt for skjult innfesting med «Phantom klips», dvs. ingen synlige skruer eller spiker. Det er lagt en symmetrisk rett linje mellom annen hver skjøt, som gir et meget stilrent inntrykk. Rundt bassenget har ekteparet valgt granittstein og resultatet er et gjennomgående og pent uteområde, hvor alle linjene spiller på lag. 

Slitesterk

Enkel montering med klips

Fornybar ressurs

En terrasse med unike egenskaper

Terrassebordene er laget av den raskt voksende Moso bambus, en fornybar ressurs som kan vokse opp til 1 meter i døgnet. Bambusfibrene er varmebehandlet og presset under høyt trykk. Produksjonsmetoden eliminerer alle nedbrytbare stoffer i fibrene og gir en ekstrem holdbarhet og hardhet. Resultatet er en slitesterk og vakker terrasse man vil få glede av i mange år.

Tekniske egenskaper:

• Holdbarhetsklasse 1
• Bruksklasse 4
• Brannklasse Bfl-S1
• BREEAM-NOR®: Mat 01, Mat 05